Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Tanácsok új középkorú felhasználóknak a Facebook használatához

2014.08.11. 08:39 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: facebook The Daily Telegraph digitális állampolgárság Alice Audley

facebook-user-stats-teens-adults.jpgA (Office for National Statistics) nemzeti statisztikai iroda kimutatása szerint negyedével nőtt a Facebookhoz csatlakozó középkorúak száma a tavalyi év során – idézi fel a The Daily Telegraph technológiai rovatában megjelent cikkében Alice Audley. Audley cikkének fő célja, hogy a Facebook új, középkorú felhasználóit bevezesse a közösségi oldal etikettjébe, segítve őket a kellemetlenségek elkerülésében. Ennek érdekében öt konkrét tanácsot ad.

Audley első tanácsa, hogy tartsák tiszteletben családtagjaik társasági köreit, azaz csak a saját ismerőseiket és barátaikat jelöljék be ismerősnek, ne pedig a családtagjaik keveset látott ismerőseit is.

A kommentelés kapcsán Audley fontosnak tartja kiemelni, hogy nem a családtagok vagy barátok által feltöltött képeket – speciális eseteket leszámítva – nem illik kommentelni.

Audley külön felhívja olvasói figyelmét arra, hogy semmiképp se keverjék össze a Facebook személyek és szervezetek keresésére szolgáló keresősávját és a személyes állapotfrissítési panelt. Ugyanis ha véletlenül a személyes állapotfrissítési panelban keresnek rá egy emberre, a Facebook rendszere megjelöli az illetőt. Így egyrészt látszani fog, hogy az adott felhasználó kire keresett rá a rendszerben, másrészt a Facebook megjelöli és értesíti a keresett személyt is, aki így szintén tudni fog arról, hogy rákerestek.

A cikkszerző szerint továbbá kerülendőek a nem egyértelmű vagy másoknak túl sok személyes információt kiadó állapotfrissítések. Audley erre példaként idézi az olyan bejegyzéseket, mint például „Annyira boldog vagyok most”, vagy „elugrottam a városba, és vissza, és elfáradtam” A szerző szerint szerencsésebb, ha a felhasználó megtartja magának az olyan állapotfrissítéseket, mint például „annyira büszke vagyok, az unokám először ment el az illemhelyre teljesen önállóan”.

Utolsó jótanácsként Audrey megjegyzi, hogy a felhasználó a lájk ikonra való kattintás előtt tegye fel magának a kérdést, hogy az adott dolgot szeretné-e a valóságban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr276594217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása