Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Munkahelyi megfélemlítés, zaklatás és erőszak - vádak a veszprémi kórházban!

2016.01.25. 14:15 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: felelős társadalomért alapítvány munkahelyi megfélemlítés veszprémi kórház

veszprem.jpgA Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány segítségét kérték azok az orvosok, akik a veszprémi kórházban munkahelyi megfélemlítés, zaklatás és erőszakos esetek célpontjaivá váltak. Az Alapítvány a felkérést elfogadta és megtette az első lépéseket a problémák megoldása érdekében.

„Mindenkinek joga kellene legyen megfélemlítés nélkül végeznie a munkáját!”

Az egészségügy nemcsak társadalmi, de nemzetbiztonsági ügy is. Magyarországon az egészségügyi ellátás számos helyen fiskális, operatív és szakmai kihívásokkal küzd, mely társadalmi szempontból kritikussá teszi a veszprémi kórházban is kialakult helyzetet.

A megfélemlítés üzleti és egyéb érdekek védelmében történő szervezett eltussolása, az alkalmazottak sértettségének bagatellizálása veszélyezteti az érintettek biztonságát és a szakmába fektetett társadalmi bizalmat.

A közbizalmi feladatokat ellátó személyek, a közpénzekkel finanszírozott munkájukat teljes mértékben a köz érdekében felelősen, hatékonyan és fenntarthatóan kell ellássák. Meg kell őrizzék a társadalom bizalmát, az érintettek biztonságát és a szervezetük, hivatásuk, kollégáik integritását.

Huber Károly, az Alapítvány kuratóriumának elnöke, társadalmi problémának tekinti az iskolai, munkahelyi, kapcsolati és közéleti megfélemlítést. Felhívta Dr.Völner Pál parlamenti államtitkár figyelmét a megfélemlítéssel kapcsolatos jogalkotási hiányosságokra és a téma az Igazságügyi Minisztérium Emberi Jogi Munkacsoport, az Egyéb Polgári és Politikai Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoporti inkludálására. www.megfelemlites.hu

16 orvos felmondása is kevés a rettegett főorvosnővel szemben!

Na, kit akarnak lefokozni a rettegett veszprémi főorvosnő ügyében?

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány Sajtóközleménye

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr348311718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása