Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Amikor a megfélemlítés öngyilkossághoz vezet

2016.04.29. 09:17 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: öngyilkosság megfélemlítés

635974318608576034-warren-co-girl-1461841319300-1993189-ver1_0.JPGAz USA Today cikke egy rendkívül tragikusan végződött megfélemlítési esetről számolt be. A 14 éves Destiny Gleason öngyilkosságot követett el, miután szülei szerint hónapokig megfélemlítették az iskolatársai. A lány édesanyja, Stephanie Clark közölte, hogy nemrég költöztek a Missouri állambeli Warringtonba, lányuk pedig igyekezett hozzászokni az új városban lévő új iskolához. Clark elmondása szerint az átmenet rendkívül nehéz volt Destiny számára, aki gyakran panaszkodott arról, hogy új osztálytársai megfélemlítik őt. A lány kezdte elhagyni az olyan, korábban szeretett időtöltéseit, mint a festés, éneklés, és műkorcsolyázás. A szülők tehetetlennek érezték magukat, és próbáltak beszélni a lányukkal.

A szülők szerint az iskolai tanév hasonló volt egy hullámvasúthoz, egyszer a dolgok javultak, máskor pedig romlottak. A helyzet két héttel ezelőtt mérgesedett el, amikor a megfélemlítés iskolai összecsapáshoz vezetett. Később azon a héten a szülők rátaláltak a lányukra a szobájában, ahol megpróbálta felakasztani magát. A családtagok kórházba vitték a lányt, aki azonban pár nappal később elhunyt. Destiny tragikusan zárult ügyére reagálva az iskolakerület főfelügyelője, Jim Chandler kiemelte közleményében, hogy a kerület minden megfélemlítési vádat komolyan vesz, valamint minden bejelentést kivizsgál, és követi a kerületi irányelveket a megfélemlítési helyzetek vizsgálatakor. Chandler hozzátette, hogy Destiny iskolája díjnyertes megfélemlítési forródróttal rendelkezik, amely lehetővé teszi a diákok számára az incidensek névtelenül történő jelentését.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr868672016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása