Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

A konditerem öltözőjében lefényképezett egy nőt a tudta nélkül, hogy milyen kövér, és posztolta online.

2016.07.19. 14:10 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: cyberbullying Washington Post cyber megfélemlítés

d_meyers_cbullying.jpgDani Mathers, a tavalyi év Playmate-je egy kibermegfélemlítési ügy kapcsán került bele az amerikai lapokba. A The Washington Post cikke szerint a 29 éves Mathers nemrég megosztott Snapchaten egy képet, amely egy átöltöző, meztelen nőt ábrázolt. A képhez Mathers megjegyezte, hogy „ha én nem tudom nem látni ezt, akkor ti se”. Továbbá mellékelt saját magáról is egy képet, melyen meglepődött arckifejezést mutat. A megosztás eredményeképpen ezrek látták a szőke playmate által testsúlya miatt megszégyenített meztelen nő képét.

Mathers cselekedete súlyos következményekkel járt. A playmate ki lett tiltva az L. A. Fitness fitnesztermeiből, továbbá számos bírálattal szembesült az interneten. Végül elnézést kért, és törölte Twitter, Instagram és Snapchat felhasználói fiókjait a New York Daily News szerint.

A meggondolatlanul és sértő módon cselekvő Mathersnek azonban súlyosabb, jogi konzekvenciákkal is szembe kell néznie. A fitnesztermet üzemeltető cég értesítette az illetékes Los Angeles-i rendőrséget, amely nyomozást indított az ügyben. Ugyanis Kalifornia tagállam vonatkozó törvényei szigorúan tiltják meztelenséget ábrázoló képek terjesztését a képeken szereplő személyek beleegyezése nélkül. Így könnyen elképzelhető, hogy a playmate hamarosan felelni fog a tettéért a bíróság előtt, amely 1000 dolláros pénzbüntetéssel, vagy akár hat hónap büntetéssel is sújthatja.

Dani Mathers ügye példa a kibermegfélemlítés keretében zajlott testsúly miatti megszégyenítés olyan esetére, amikor a hatóságok, és a társadalom megfelelően elítélőleg léptek fel, az illetékes szervek pedig eljárást indítottak a vonatkozó jogszabályok alapján.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr498900830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása