Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Egységgel az iskolai megfélemlítés ellen

2015.03.13. 14:00 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: Fox News iskolai megfélemlítés

kenosha4.jpgA wisconsini középiskolások példája mutatja, hogy egy megfelelően oktatott gyerekközösség önállóan és gyorsan képes fellépni a megfélemlítés célponttá vált társai védelmében. 

A megfélemlítés elleni összefogás és kollektív fellépés egy szép példájáról számolt be a Fox News a Kenosha News cikke alapján: egy teljes iskolai kosárlabda-csapat lesétált a pályáról a meccs közepén, amikor meghallották, hogy csapatuk Down-kórban szenvedő pompomlányát a lelátóról akarják megfélemlíteni.

„A gyerekek egyike előlépett, és azt mondta: »ne szórakozzatok vele!«” – nyilatkozta a wisconsini Lincoln Middle School-ba járó gyerekek korábbi edzője, Brandon Morris. „Dühösek voltunk, nem tetszett ez nekünk” – jelentette ki a pályáról levonuló gyermekek egyike, Miles Rodriguez. „Megkértük a sportvezetőnket, hogy beszéljen az emberekkel, és mondja meg nekik, hogy ne gúnyolódjanak vele” – tette hozzá Rodriguez. 

Az iskolások kosárlabdacsapatának fellépése létfontosságú tanulsággal szolgál a megfélemlítés elleni harchoz, ugyanis kiemeli a megfélemlítés folyamatát csak szemlélőként érzékelő kívülállók fontosságát. A kosárlabda csapat a legjobb megoldást választva nem maradt meg a megfélemlítés passzív nézője szerepében, hanem közös fellépéssel kiállt a megfélemlítés áldozata mellett, és egy illetékes felnőtt segítségét kérte. 

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr217265535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása