Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Megfélemlítés kergette halálba a lengyel diáklányt

2017.02.28. 23:17 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: öngyilkosság megfélemlítés The Independent iskolai megfélemlítés kortárs megfélemlítés

dagmara-przybysz.jpgAz Independent beszámolt egy lengyel származású nagy-britanniai iskoláslány tragikus öngyilkosságának újabb részleteiről, melyek rávilágítanak a kezeletlen iskolai megfélemlítés veszélyeire. Dagmara Przybyszt – aki kilenc éve élt családjával Nagy-Britanniában – tavaly májusban találták holtan. Azonban mostanra a nyomozók felleltek bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy a diáklányt iskolájában megfélemlítették. Craig Daddow nyomozó közölte, hogy számos diákkal beszéltek, és bizonyítékot gyűjtöttek össze arra vonatkozóan, hogy Dagmarát lányok egy csapata terrorizálta és meg is lökték egyszer a folyosón. A lány két évvel öngyilkossága előtt osztályában zajló rasszizmusra panaszkodott az Ask.fm nevű weboldalon. Közölte továbbá az évekkel ezelőtti bejegyzéseiben, hogy barátai „csúnyának” nevezik a háta mögött, ami elszomorítja.

Dagmara Przybyszt tragédiája mutatja, hogy a megfélemlítés változatlanul jelenvaló probléma., mind a való életben, mind az online térben Ugyanakkor fontos utalni arra a más eseteknél feltűnő összefüggésre is, hogy a való életben történő verbális vagy fizikális megfélemlítés és a cyber-megfélemlítés egymás előjelei lehetnek. Dagmara Przybyszt esetének fontos üzenete, hogy a döntéshozóknak mielőbb fel kell lépnie a megfélemlítés ellen megfelelő programokkal, mert a késlekedésük tragikus következményekkel járhat.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr3912303375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása