Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Felelős Digitális Állampolgárság: Jogok, felelősségek, kötelességek és következmények.

2016.03.04. 08:38 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: internetes zaklatás Felelős Digitális Állampolgárság

leigh-anne-arthur-teacher.PNGA felelős digitális állampolgárság szempontjából érdekes esetről számolt be az Independent cikke.  Egy amerikai tanárnőt, Leigh Anne Arthurt felmondásra utasítottak Dél-Karolinában, miután telefonját az egyik diákja ellopta, és közzé tette a benne tárolt intim képeket. Az eset eltérő megítéléseiben fontos szerepet kapott a felelősség kérdése. David Eubanks kerületi tanfelügyelő szerint a tanár követte el a hibát, amikor telefonját zárolatlanul az asztalán hagyta, és kiment a helyiségből. A mechatronikát oktató tanárnő szerint azonban nem ő hibázott, és a lopást valamin t a képeket közzétevő diákot kellene eltávolítani, összhangban az iskola szabályaival. Eubanks azonban nem volt biztos abban, hogy a kérdéses diákot fogja-e büntetés sújtani. A tanárnő leszögezte, hogy tudja ki volt telefonja ellopója és a képek közzétevője. Hozzátette, hogy megbocsátott a diáknak, azonban eljárás indítását tervezi. Más diákjai petíciót indítottak a tanár visszavétele érdekén, melyhez már több mint 900 aláírást gyűjtöttek.

Leigh Anne Arthur esete kiemeli a fokozottan érzékeny adatokat tartalmazó eszközök és tárolók kiemelt védelmének fontosságát, ugyanis rámutat arra, hogy a személyes adatok és képek illetéktelen kézbe történő kerülése akár még az áldozat állását is veszélyeztetheti.

Felelős volt e az a tanárnő aki az intim képeit olyan levédetlen eszközre rakta fel ami könnyen hozzáférhető és egy olyan környezetbe vitte be ahol azt ellophatják vagy elhagyhatja?  Erre az olvasó válaszoljon.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr138442856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása