Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Zaklatás ellen lép fel a streaming platform

2021.04.19. 16:57 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

twitchcikk.jpgAz esport1 cikke szerint az Amazon által birtokolt videójáték-közvetítéssel foglalkozó weboldal elkezdte frissíteni a gyűlöletkeltő magatartás és zaklatás (Hateful Conduct and Harassment policy) irányelveket, hogy jobbá tegyék a Twitch közösséget.


Az elmúlt időszakban több ilyesféle botrány is kialakult, ezért várható volt, egy komolyabb szintű fellépés, amellyel rendet tartanak a felhasználók között. Nemrégiben új, a viselkedésre vonatkozó szabályrendszert adtak ki, azonban ezzel nem elégszenek meg, az új bejegyzésben arról értekeznek, hogy a Twitch platformon kívüli tevékenységekért is büntethetnek bárkit a felhasználók közül. Két csoporta osztják majd az ezutáni problémás eseteket. Az egyikben azok kapnak helyet, ha bárki esetén kiderül, hogy Twitchen és azon kívül is zaklatni próbál bárkit. Ha egy személy a Twitchen általa rágalmazott egyént egy másik platformon, például Twitteren is szidalmazza, akkor az ezen felületen tett kijelentései és tettei is helyet kapnak az elbírálás során, és ezeket figyelembe véve osztják ki a büntetést. A második csoportba kerülnek az ennél súlyosabb eseteket elkövetők, akik biztonsági kockázatot jelentenek a közösség számára, még akkor is ha ezek a cselekmények a Twitchen kívül történnek. Íme pár példa: halálos erőszak, vezető szerep vagy tagság ismert gyűlöletcsoportokban, pedofil pornográf tartalmak terjesztése, olyan cselekmények elkövetése, melyek közvetlenül és kimondottan veszélyeztetik a Twitch közösségének biztonságát (pl. erőszakkal fenyegetés egy Twitch-rendezvényen) , kifejezett és hiteles fenyegetések a Twitch ellen, beleértve a Twitch alkalmazottait is.

Ehhez hasonló ügyekben azért a Twitch már igyekezett vizsgálatokat indítani, de egy átfogó leírás, a szigorúbb szabályozás és a teljes körű tájékoztatás az eddig nem történt meg. Nem az lesz a jövüben, hogy minden egyes Twitchen kívüli eseményt figyelni és vizsgálni fognak, de ha komolyabb zaklatás és egyéb bántalmazás vagy annak gyanúja merül fel, akkor jóval mélyebb utánajárást végeznek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr1616501926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása