Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

A Facebook dislike veszélyei

2015.10.08. 15:51 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: facebook dislike Independent

dislikebutton.jpgAz Independent szerdai cikke azzal vádolta Facebookot a „dislike” gomb feltételezett bevezetése miatt, hogy kevéssé törődik az online bullying áldozataival. A cikket szerző Beulah Maud Devaney szerint a közösségi oldal már régóta nem védi védelemre szoruló felhasználóit a cyber megfélemlítéstől. Az oldal visszaélések jelentésére szolgáló rendszere hírhedt arról, hogy a zaklatóik semmibe vételét vagy Facebook-ismeretség megszakítását javasolja felhasználóinak.

A cikkíró félelmei szerint a dislike gomb bevezetésével könnyebbé tennék a megfélemlítők számára áldozataik célbavételét, akik a megfélemlített oldalán számos bejegyzés esetében használnák a dislike gombot, így az áldozatot a közösségi oldalra való belépésekor egy jelentős erejű, negatív támadássorozat fogadná. Beulah Maud Devaney szerint a Facebook a dislike gomb bevezetésével megerősíti, hogy érdektelen a felülete felhasználók számára biztonságossá tételét illetően.

Szigorúbb közösségi irányelvek, és a cyber-megfélemlítés áldozatainak nagyobb mértékű támogatása nélkül a dislike gomb könnyebbé teszi, hogy a megfélemlítők kiszolgáltatott embereket vegyenek célba. „Noha a dislike gombot arra készítik, hogy megkönnyítse a felhasználók együttérzésének kifejezését egymás irányába online módon, azonban amíg a Facebook nem talál módot a kiszolgáltatott felhasználók védelmére, a közösségi oldalnak tartózkodnia kéne a „dislike” gombtól, és „empátia” gombot fejlesztenie helyette” – szögezte le cikkében  Beulah Maud Devaney.

A cikk megjelenése óta a Facebook közölte, hogy nem dislike gombot vezetnek be, hanem az együttérzést kifejezésére lehetőséget adó gomb lesz. 

Itt láthatók a Facebook együttérzést és érzelmeket kifejező gombjai melyek használatának tesztelését Spanyolországban és Írországban indítják el.  

fbreactions.png

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr757950370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása