Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Emoji: mint kibermegfélemlítési segédeszköz?

2016.03.01. 09:14 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: cyberbullying emoji internetes zaklatás kibermegfélemlítés

mobile.pngEgy Virginia államban lezajlott különleges megfélemlítési eset a figyelembe középpontjába helyezte az elmúlt évek során világszerte elterjedt emojikat. A Washington Post cikke szerint egy 12 éves fairfaxi lányt iskolája fenyegetésével gyanúsítanak, miután a lány decemberben Instagrammon egy olyan üzenetet tett közzé, melyben a „találkozz velem a könyvtárban kedden” üzenet mellett három, pisztolyt, kést és bombát ábrázoló emojit helyezett el. Az üzenetet a fairfaxi Sidney Lanier iskola munkatársa észlelte. Az ezután következő nyomozás megállapította, hogy az üzenetet az iskola egyik 12 éves tanulója tette közzé. Az ügyben kiadott házkutatási engedély szerint az érintett lány elismerte, hogy ő tette közzé az üzenetet Instagramon, egy tanulótársa neve alatt. A lányt jelenleg iskolája megfenyegetésével, valamint kiberzaklatással gyanúsítják.

Azonban annak megítélése, hogy mennyire komoly az emoji használatával küldött fenyegetés, még a rendőrség számára is problémát okoz. Az ügyvédek vitatják, hogy fel lehet-e használni bizonyítékként az emojikat az esküdtszék előtt. A szakértők szerint azonban a legnagyobb probléma a bíróságon annak meghatározása, hogy a vádlottnak ténylegesen mi volt a szándéka egy adott emoji küldésével. Bradley S. Shear marylandi ügyvéd, aki az internettel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik, kijelentette, hogy az emojival kapcsolatos esetek száma növekszik. Shear meglátása szerint minél több ember használja a mobiltelefonját és posztol az internetre, annál több emoji válik lassan bizonyítékká ezekben az esetekben.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr748431420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása