Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Cyber-megfélemlítéstől a biztonságos internethasználatig:

2014.08.25. 09:15 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: ask.fm cyber megfélemlítés digitális állampolgárság felelős internet használat

doug leeds.pngBlogunk korábban többször foglalkozott a cyberbullying egyik fő színhelyének tartott ask.fm nevű oldallal, melynek korábbi tulajdonosai nem kezelték kellőképpen a cyber-megfélemlítés problémáját.

A BBC augusztusi cikkében azonban tudatta, hogy tulajdonosváltás zajlott le a sokat támadott ask.fm esetében. Az új tulajdonos, az IAC nevű amerikai cég közölte, hogy milliókat fog befektetni az oldal biztonságosságának növelése érdekében. Eric Schneidermann, New York államügyésze jelentette be, hogy megállapodást kötöttek az új tulajdonossal az oldal biztonságosságáról. Az ügyészi hivatal tájékoztatása szerint a megállapodás feltételei értelmében az ask.fm átalakítja biztonsági szabályait és eljárásait. Továbbá az ask.fm kötelezte magát, hogy 24 órán belül kezelni fogja a felhasználói panaszokat, és eltávolítja az olyan felhasználókat, akikre több panasz érkezett.

A fiatalok körében népszerű ask.fm tavaly nyáron került össztűz alá, a 14 éves Hannah Smith öngyilkosságát követően, akinek halálában állítólag szerepet játszhattak az oldalon megjelent sértő megjegyzések. Számos hasonló történet került napvilágra, így a régi tulajdonos, egy rigai székhelyű cég erőteljes kritikák kereszttüzébe került az ask.fm miatt. Az oldal további bírálatokat kapott ugyanis az iszlamisták is eszközként alkalmazták toborzásaikhoz. Az új tulajdonos azonban közölte, hogy elkötelezett a gyermekek biztonsága mellett, ezért milliókat szán több moderátor alkalmazására, valamint jobb érzékelő-rendszerek kifejlesztésére. „Nem kapcsolódtunk volna be, ha nem gondolnánk, hogy biztonságosabbá tehetjük” – szögezte le az ask.fm-re utalva Doug Leeds, az IAC leányvállatatának, az Ask.com-nak a vezérigazgatója. AZ IAC a változás jegyében továbbá alkalmazza Annie Mullinst, a brit kormány gyermekek internetes biztonságáért felelős munkacsoportjának tagját, valamint Catherine Davis Teitelbaummot, aki korábban dolgozott a Yahoo biztonsági szabályain is. 

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr926632867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása