Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Egy amerikai polgármester a megfélemlítés áldozatainak „tökösebbé” válását javasolta

2014.05.20. 08:30 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: Fox News iskolai megfélemlítés Cameron Hamilton

A megfélemlítés valós problémájához való helytelen városvezetői hozzáállás szomorú példájáról számolt be a Fox News egyik cikke. A közép-kaliforniai Porterville polgármesterének megjegyzései – melyek szerint a megfélemlítés áldozatainak meg kellene védeniük magukat és meg kellene erősödniük – felháborították a meleg-jogi aktivistákat és Porterville városi tisztviselőit.

A városi tanács egyik ülésén Cameron Hamilton polgármester leszögezte, hogy ellenzi a megfélemlítést, de úgy véli, hogy a megfélemlítést túl gyakran hibáztatják a világ problémáiért, továbbá véleménye szerint egyeseknek tökösebbé kellene válniuk. A városvezető kijelentésével egy olyan program ötletére reagált, amely védett zónákat hozna létre a megfélemlítés áldozatainak. Virginia Gurrola városi tanácstag viszont támogatta a védett zónák ötletét, és felhívta arra a polgármester figyelmét, hogy elég nehéz tökössé válnia például egy 10 éves kislánynak. A gyűlés során egyedül Hamilton szavazott a biztonsági zónák további megvitatása ellen. Döntését azzal indokolta az Associated Press hírügynökségnek, hogy ő maga nincs a melegek ellen, azonban ellenzi a tervet a költségessége miatt. Továbbá a polgármester szerint a város pereknek lenne kitéve, ha egy védett zóna veszélyessé válna.

A polgármester botrányt kiváltó, és tudatlanságról árulkodó megjegyzései kiemelik a megfélemlítéssel kapcsolatos megfelelő képzés fontosságát. Magyarországon A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány 2013 januárjában létrehozta első és egyetlen szervezett és átfogó Megfélemlítés Elleni Programját (MEP), melynek célja, hogy gyakorlati eszközöket adjon a megfélemlítés hatásos kezelésére, és elősegítse a megfélemlítés problémájának mélyebb és árnyaltabb ismeretét.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr56183947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása