Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

17 millió forintos kárt okozott a szülőknek lányuk felelőtlen Facebook-posztja!

2014.03.07. 10:19 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: digitális állampolgárság

80Ksettlement.JPGA Fox News beszámolt egy olyan ügyről, amelynek kimenetele demonstrálja a felelős internethasználat fontosságát. Egy amerikai lány azzal hencegett Facebook posztjában, hogy édesapja kártérítést kap egy diszkrimináció miatti ügyet lezáró megállapodás keretében.

A kérdéses posztban a lány leszögezte, hogy édesapja megnyert egy ügyet ezért a Gulliver Preparatory School fogja fizetni az ő jövőévi európai vakációját is. A lány édesapja, a 69 éves Patrick Snay a Gulliver Preparatory School korábbi vezetője volt. Azonban Snay, amikor a szerződését nem akarták meghosszabbítani, panaszt tett az iskola ellen, a kora miatti diszkriminációra hivatkozva.

Az egykori vezető a pert megnyerte, azonban a kártérítését rendező megállapodásban vállalta, hogy bizalmasan kezeli az ügyet az ügyet lezáró megállapodás létét és részleteit.

Végül azonban lánya posztja miatt az intézmény visszautasította a megállapodásban szereplő 80 ezer dollár kifizetését. Amennyiben Snay lánya felelősségteljesebben használta volna az internetet, elkerülhette volna, hogy 80 ezer dolláros kárt okozzon szüleinek.

Azonban a Fox cikkében említett eset csak a jéghegy csúcsa, ugyanis számos más, akár tragikusabb kimenetelű esemény is megelőzhetőbb lenne a felelős internethasználattal.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr445847278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása