Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Az iskolai megfélemlítés mindennapi probléma

2013.07.02. 21:28 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: iskolai megfélemlítés

2581666747.jpgAz iskolai megfélemlítés egy növekvő probléma, mely 12-13 éves kor után cyber megfélemlítésre is fordulhat.

Az alábbi cikket egy pécsi szülő írta.  A történet nem mai, de a téma ugyanúgy releváns.  Sőt!

"Iskolát kell váltania a testvérem gyerekének, mert nagyobb társai naponta megfélemlítik, megzsarolják.

Testvérem kisfia most második osztályos. Úszik, focizik, kerékpározik, látszik rajta a rendszeres sportolás, de egyébként is jókötésű kisfiú. A közelmúltban, amikor még viszonylag szép idő volt, kerékpározni indult a házuk közelében, de bicikli nélkül ment haza. A biciklit elvette tőle két nagyobb iskolatársa. Ekkor derült ki, hogy korábban is, szinte rendszeresen elvettek tőle valamit a nagyobbak. Hol az üdítőjét, hol egy nekik tetsző sapkát.

A kisgyerek elmondásából úgy tűnt, hogy szinte mindegy volt, hogy mit vesznek el tőle, a lényeg az volt, hogy elvehették. Egyszer-egyszer megpróbált szembeszállni velük, de ő húzta a rövidebbet, így aztán hamar leszokott róla. Mint ahogy arról is, hogy ha sérelem érte, akkor szóljon a tanítójának vagy a szüleinek. A kérdőre vont nagyok ugyanis utána megint csak rajta vettek elégtételt.

Testvéremék most ott tartanak, hogy iskolát váltanak. Nem tudnak jobb megoldást kitalálni. Beszéltek az iskola igazgatójával, több pedagógusával, akik megértették a helyzetüket, igyekeztek is segíteni a nagyobb gyerekekkel meg a szüleikkel való elbeszélgetéssel, de ennél többet nem tudnak tenni. Közben azt is megtudták, hogy nem az ő fiuk az egyetlen, akinek hasonló „élményekben” volt része.

Mostanában elég gyakran és meglehetősen durva iskolai eseményekről lehet hallani. De létezik „csendes” erőszak is, ami nyilván sokkal gyakoribb, de keveset tudunk róla. Jó lenne minél előbb megállítani!" - bama.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr485388451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása