Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Bíróság elé citálja a Twittert egy cyber megfélemlítés ellen harcoló anya

2013.10.30. 08:27 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: twitter szülők iskolai zaklatás cyber megfélemlítés

cyber-bullying.jpgA Huffington Post beszámolója szerint egy chicagói anya a bíróság elé vitte a Twittert abban a reményben, hogy kiadják neki azok személyazonosságát, akik visszaéltek lánya adataival és zaklatták az oldalt használó lányát. A Chicago Sun Times szerint Rose Martorana-Lollino keresetet adott be a Twitter ellen, hogy megtudhassa a @dreadfulFATchic és @dreadfullyLARGE nevű felhasználók kilétét, akik az interneten megfélemlítették és zaklatták a lányát a túlsúlya miatt. Mindkét Twitter felhasználót felfüggesztették, és már nem aktívak.

A két felhasználó tweetjeiben szerepeltette a lány telefonszámát. Az NBC Chicago szerint továbbá a lány nevét, fényképét és a városát is közzétették. A család ügyvédje, Daliah Saper elismerte, hogy nehéz kideríteni a megfélemlítés hátterében állók kilétét.

A megfélemlítés korábban jelentős szerepet játszott egy 12 éves floridai lány szeptember 9-én bekövetkezett öngyilkosságában. Ebben a hónapban letartóztatták egy connecticuti magániskola 12 éves diákját, miután többször zaklatta az egyik 13 éves osztálytársnőjét.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr145605832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása