Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Iskolarendőrség bevezetése - bukott próbálkozás vagy valós segítség?

2013.08.23. 09:32 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: megfélemlítés iskolarendőr Mendrey László

iskola_rendore_kisvarda_vari_elso_b.jpgA nol.hu cikke a PDSZ-t vezető Mendrey László iskolarendőrséggel kapcsolatos kritikus véleményét összegezte. Mendrey többségében diákcsínynek nevezte az iskolarendőrséget életre hívó problémákat. Szóhasználatával Mendrey lekicsinyít és nem ismer el több valós problémát, így azt se, hogy a tanárok eddig képtelenek voltak azok kezelésére. Mendrey leegyszerűsítése félrevezető, amikor azzal érvel, hogy az egyenruha megrettentheti a diákokat.

Az iskolarendőri rendszer – megfelelően bevezetve - lehetőséget adhat arra, hogy a rendőrség valós képet kaphasson az iskolai bűncselekményekről, és az érintett, valamint veszélyeztetett személyekről. Így az iskolarendőrség hozzájárulhat ahhoz, hogy az iskolákban fellépő bűnügyi és más típusú problémákra is, mint az iskolai megfélemlítés, hatékony választ lehessen adni.

Az iskolarendőrség csak akkor működhet, ha jól képzett személyek kerülnek az iskolákba, akik képesek demonstrálni, hogy céljuk nem a diákok intimidálása, hanem a segítése. Viszont, ha ezt nem sikerül megvalósítani, akkor a kezdeményezés visszájára fordulhat, és egyéb erőfeszítések kárára mehet, mind a gyerekek jólétét és biztonságát kockáztatva.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr745472252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása