Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Elindult Magyarország első megfélemlítés elleni programja!

2013.03.27. 13:40 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: sajtó megfélemlítés bullying felelős társadalomért alapítvány

Fotolia_45982048_S_MOD_hu.jpgA Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány Magyarországon elsőként 2013-ban indította el a megfélemlítés elleni programját, melynek célja a megfélemlítés megelőzése és megszüntetése az iskolákban, otthon, a munkahelyeken és a közéletben.

Az Alapítvány az iskolákban folyó megfélemlítést egy fokozódó társadalmi problémának tekinti. Általános kimutatások szerint a 6–8. osztályosok legalább 20%-át, míg a 6–12. osztályosok több mint 28%-át éri valamilyen formájú megfélemlítés az iskolában.

A megfélemlítés részét képezi az iskolai terrorizálás, a zsarnokoskodás, az erőszakoskodás, a kegyetlenkedés, a megalázás, a gyötrés, a zaklatás, a szekálás, a szívatás, a kötekedés, a csúfolás, a szándékos kiközösítés, és a mobil technológiák fejlődésével arányosan növekvő cyber megfélemlítés. Az Alapítvány egyértelműnek tartja, hogy az iskolákban felvállalt szerepek és módszerek, úgymint a megfélemlítő, megfélemlített, szemlélő, buzdító, passzív- és aktív résztvevői szerepek, a felnőtt életbe átkerülnek, és később otthon, és a munkahelyen valamint a köz- vagy politikai életben fejtik ki romboló hatásukat.

Az Alapítvány szükségesnek tartja ezen problémának a szervezett és intézményesített orvoslását, a civil szervezetek aktív és nélkülözhetetlen közreműködésével párhuzamosan. Az eseti megoldásokon kívül a program része, az A-B országos iskolai programok bevezetése, fórumok szervezése és előadások koordinálása.

Részletek a megfelemlites.hu oldalon.

Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány Közleménye

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr385175850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása