Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

A megfélemlítés elleni programok bevezetésének halaszthatatlan szüksége

2014.02.26. 22:35 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: origo blikk bullying iskolai zaklatás iskolai megfélemlítés közösségi megfélemlítés kortárs megfélemlítés

bullying.jpgA Blikk cikke nyomán több hírportál, köztük az Origo is beszámolt egy XVII. kerületi általános iskola 6.c osztályába járó V. Lacika esetéről. A diák megfélemlíti a teljes iskolát, osztálytársait rendszeresen kifosztja. A lap információi szerint a több hónapja fennálló probléma odáig jutott, hogy a diákot osztályfőnöke fizette le 2 ezer forinttal annak érdekében, hogy ne jelenlen meg. V. Lacika osztálytársainak felháborodott szülei összehangolt tiltakozó akciót indítottak, melynek keretében addig nem engedik iskolába gyermekeiket, amíg meg nem oldódik a probléma. Az oktatási intézmény igazgatója megerősítette már az az Emberi Erőforrások Minisztériuma is vizsgálja az ügyet.

Az iskolát terrorizáló diák megdöbbentő és egyben felháborító története egyértelműen mutatja, hogy az ilyen problémák elkerülése érdekében van szükség megfélemlítés elleni szervezett és átfogó programokra, amelyek eszközöket és segítséget biztosítanának az iskoláknak. Megfelelő programok bevezetése és alkalmazása révén már a minisztériumi szint alatt megoldhatóvá válnának az ilyen diákok esetei, és nem kellene az oktatóknak elkeseredettségükben olyan szokatlan és hibás eszközhöz folyamodniuk, mint a megfélemlítő lefizetése. A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány 2013 januárjában létrehozta Magyarország első és egyetlen szervezett és átfogó megfélemlítés elleni programját (MEP), melynek célja, hogy gyakorlati eszközöket adjon a megfélemlítés hatásos kezelésére.   A program pilotja két budapesti iskolában zajlik.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr565834473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása