Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Társadalmi integráció bukása: Öngyilkos lett, hogy elkerülhesse a férjhez kényszerítését

2015.10.30. 08:58 | Megfélemlítés Ellen | 1 komment

Címkék: öngyilkosság integráció Independent családon belüli megfélemlítés

nadia_menaz.jpgEgy tragikus esetről számolt be a brit Independent cikke, melyben halálos véget ért egy fiatal nő élete a fizikai támadásig is eljutó, és részben integrációs problémákból fakadó családon belüli megfélemlítés miatt. A 24 éves Nadia Menaz öngyilkosságot követett el, melynek kiváltó oka volt a depressziója. Menaz végzetes döntésében szerepet játszott, hogy a nőről, és a férfiről, akiket szüleinek hitt, kiderült, hogy valójában ők a nagynénje és a nagybátyja.

Továbbá a halottkém közlése szerint a fiatal hölgy mentális állapotát befolyásolta az a félelem is, hogy őt házasságra kényszerítheti a családja. Menaz ugyan már megházasodott 2011-ben egy, az angol jog által el nem ismert muszlim ceremónia keretében, azonban férjét nem volt hajlandó elismerni az a pár, akiket szüleinek tartott. Évekkel később, 2014 decemberében Menaz védelmet kért a hatóságoktól „szülei” és három testvére ellen, hogy megakadályozza azt, hogy erőszakkal egy másik férjhez kényszerítsék. Öt hónappal később Menaz üzenetet küldött a férfinek, akivel 2011-ben megházasodott, tudatva, hogy fel fogja kötni magát. A munkából hazatérő férj, Umar Rasool már holtan találta feleségét oldhami otthonukban.

Az esetről eredetileg beszámoló Mail Online értesülései szerint Menazt egyszer megtámadta a fivére, ezért félt elhagyni a házat. A manchesteri rendőrség detektív-őrmestere, Rachel Eaton tudatta a bírósággal, hogy a bátyja ellen vádat emeltek, amit azonban ejtettek Menaz halálát követően. Menaz esete rávilágít arra, hogy a nyugati társadalmakban a családon belüli megfélemlítés visszaszorításához elengedhetetlenül szükséges a befogadó ország érvényes törvényeinek maradéktalan elfogadása.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr388035646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2015.10.30. 19:43:46

Ezek is rendesen integrálódtak.
Kell még ilyen pármillió.
Ez lesz aztán a kóser!
süti beállítások módosítása