Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Amikor az iskolavezetés tagadja meg a segítséget

2014.11.02. 20:08 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: iskolai megfélemlítés iskolai mulasztás

cancerhair2.jpgA megfélemlítés problémája korlátozottabb szinten, de azon országokban is jelen van, melyekben a megfélemlítést már évtizedek óta elismert problémaként tartják számon, és jelentős erőfeszítéseket tettek és tesznek megelőzése és megszüntetése érdekében. Egy ilyen, Egyesült Államokban megtörtént esetet elevenített fel Liz Dwyer a Takepart oldalán megjelent írásában.

A tíz éves Jetta Fosburgot megfélemlítették egyes iskolatársai, amiért a kislány a haja egy részét a Wigs for Kids nevű, rák ellen küzdő jótékonysági szervezetnek adományozta. A kislány édesanyja, Heidi Fosberg tájékoztatása szerint a a lánya iskolatársai olyanokat mondtak Jettára a haja levágása miatt, hogy fiú akar lenni, vagy hogy a lány ronda lett. Az édesanya tájékoztatta az iskolavezetést is a történtekről. Noha az iskolavezetés jelentést írt a kislányt írt megfélemlítésről, azonban az iskolatársai továbbra is következmények nélkül csúfolhatták a kislányt. Heidi Fosburg értékelése szerint az iskola igazgatója nem lépett fel támogatólag a probléma leküzdése érdekében. Az iskolaigazgató közölte a megfélemlített lánnyal, hogy legyen keményebb, hozzátéve, hogy nem tud arról, hogy bárki belehalt volna a kislánynak mondott bántó szavakba. Ezt követően a felháborodott Édesanya harcba kezdett: kivette kislányát az érintett iskolából, és panaszt nyújtott be az iskolakerület felé. Továbbá Heidi Fosburg létrehozott egy Facebook-oldalt (Stand With Jetta) azért, hogy újjáépíthesse lánya megtört önbizalmát.

Jetta Fosburg esete kihangsúlyozza, hogy folyamatosan kell küzdeni a megfélemlítés ellen, valamint hogy egyes esetekben az iskola sem segít érdemlegesen a megfélemlített diákoknak. Mindez különösen fontos az olyan országokban, mint Magyarország, ahol sok intézményben még nem tekintik kezelendő problémának a megfélemlítést. Hazánkban az egyedüli megfélemlítés elleni program a Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány Megfélemlítés Elleni Programja, amely tartalmazza új iskolai irányelvek és házirendek bevezetését, valamint megelőző és kezelő tréninget, illetve monitoringot.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr246857993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása