Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Akár az NFL elit egyetemi diplomával rendelkező játékosai is a kortárs és közösségi megfélemlítés célpontjaivá válhatnak

2013.11.07. 11:57 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: megfélemlítés közösségi megfélemlítés kortárs megfélemlítés munkahelyi megfélemlítés

578098_10151970948631880_1842529403_n.jpgA Bloomberg hosszú cikkben tárgyalta a legnagyobb amerikai futball-szövetség csapataiban is jelenlévő közösségi és kortársi megfélemlítést. A hírügynökség írásából világosan kiderül, hogy egy vezető egyetemen szerzett diploma, amely általában elismerést eredményezne a való életben, akár a megfélemlítés kiváltó okává is válhat egy speciális sportolói csapatkörnyezeten belül.

Egy Harvardon diplomázott korábbi sportoló, Isaiah Kacyvenski szerint az NFL-ben (National Football League) egy elit egyetem diplomájával rendelkező játékos könnyen mágnesként vonzhatja a megfélemlítést. Kacyvenski 2006-ban játszott utoljára, miután szezont töltött el az NFL-ben sorhátvédként. Az egykori sorhátvéd nem lepődött meg azon, hogy az állítólagos zaklatás miatt Jonathan Martin, a Miami Dolphins Stanfordon diplomázott támadó sorjátékosa csapata elhagyása mellett döntött. A csapat felfüggesztett egy másik sorjátékost, Richie Incognitót, mivel viselkedését károsnak ítélték. A Miami Dolphins és az NFL vizsgálja az ügyet. „Meglepett, hogy ez nem korábban történt” – szögezte le Kacyvensky, aki szerint a Harvardon szerzett diploma csak az NFL-ben járhat negatív következményekkel. Kacyvensky a Seattle Seahawks játékosa volt korábban. Amikor belépett az NFL-be, sok csapattársa gazdag és elkényeztetett srácnak tartotta, azonban a sportoló mindent megtett, hogy elkerülje a harvardi diplomájával kapcsolatos előítéletek beigazolódását. Kacyvensky leszögezte, hogy mindennek ellenére sem illett az NFL-be, a csapatmegbeszéléseken feltett kérdéseivel gyakran feldühítette csapattársait. Az egykori játékos szerint ha valaki az NFL-ben nem úgy csinálja a dolgokat, ahogy mások, akkor könnyen a gúny céltáblájává válhat. A jelenséget a Kacyvensky a csapatot elemésztő rákos betegséghez hasonlította.

Az ESPN szerint Incognito tavaly nyáron arra kérte Martint, hogy járuljon hozzá a csapat nemhivatalos Las Vegas-i utazásához. Továbbá áprilisban Incognito egy sértegetésekkel teli fenyegető hangüzenetet küldött csapattársának, amely rasszista sértegetéseket is tartalmazott. Megnevezetlen források szerint Martin annak ellenére, hogy nem tartott a csapattal Las Vegasba, 15 ezer dollárt adott Incognitónak. Martin végül nemrég elhagyta a csapatát. A játékos október 28-án azt követően távozott a csapattól, hogy Incognito felállt és otthagyta az asztalt ebéd közben, amikor Martin megjelent, és leült enni. Joe Philbin, a Dolphins edzője közölte, hogy a csapat Incognito felfüggesztése mellett döntött, miután kapcsolatba léptek Martin képviselőivel. A csapat felkérte az NFL-t, hogy vegyen részt a munkahelyi környezet biztonságosságának felülvizsgálatában. Philbin leszögezte, hogy amennyiben a csapat légköre nem bizonyul biztonságosnak a játékosok szempontjából, mindent meg fog tenni a biztonság érdekében. Az NFL Players Association nyilatkozatában leszögezte, hogy elvárja az NFL-től és a kluboktól, hogy biztonságos és professzionális munkahelyeket teremtsenek a játékosok számára. Martin korábbi stanfordi edzője, David Shaw kijelentette, hogy büszke egykori játékosára, amiért az nyíltan beszélt az NFL-ben jelenlévő megfélemlítésről.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr375619251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása