Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Újabb áldozata lett a kezeletlen iskolai megfélemlítésnek

2016.08.17. 15:18 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: öngyilkosság The Independent iskolai megfélemlítés

daniel-fitzpatrick.jpgEgy újabb, megfélemlítés miatt bekövetkezett szörnyű tragédiáról számolt be a The Independent, amely valószínűleg elkerülhető lett volna a tanintézmény megfelelő fellépésével.

A 13 éves amerikai Daniel Fitzpatrick az iskolai megfélemlítés miatt felkötötte magát. Tettének okait búcsúlevelében fejtette ki. Levele szerint barátai már nem beszéltek vele, és nem kedvelték. Ugyan felvette a harcot megfelélemlítőivel, azonban hiába vágott vissza, vagy tájékoztatta tanárait a kialakult helyzetről, nem sikerült megállítania a folyamatot. „Feladtam” – írta üzenetében, hozzátéve, hogy a tanárok nem tettek semmit.

„A fiamnak meg kellett halnia ahhoz, hogy meghallják” – jelentette ki az elkeseredett édesanya, megállapítva, hogy baj van a döntési pozícióban lévő felnőttekkel, amikor a gyerekek nem fordulhatnak hozzájuk segítségért. Daniel édesapja pedig videóban üzent fia megfélemlítői szüleinek. Üzenetében az apa kifejezte fájdalmát, és kívánta az érintett szülőknek, hogy ne kelljen átélniük mindazt, amin a családjának keresztül kell mennie.

A család közösségi finanszírozásban gyűjtötte össze a pénzt elhunyt fiuk temetésére, a szükséges összegen túl beérkező adományokat pedig a megfélemlítés és öngyilkosság ellen harcoló szervezeteknek fogják adományozni.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr7810422736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása