Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Egy megfélemlített gyermek utolsó búcsúja

2016.01.22. 09:40 | Megfélemlítés Ellen | 1 komment

Címkék: öngyilkosság megfélemlítés iskolai megfélemlítés

es_bullying.jpgA spanyol médiát bejárta hír, mely szerint az iskolai megfélemlítés miatt az öngyilkosságot választó 11 éves gyermek, Diego tragikus búcsúlevelét közzétették a szülei. Utolsó levelében a gyermek – aki október 14-én vetette ki magát egy ötödik emeleti ablakból – leírta, hogy képtelen iskolába menni, és az öngyilkosságon kívül nincs más mód az iskolába járás elkerülésére. Az életének önkezével véget vető fiú szülei azért szánták el magukat az elkeseredett lépésre, hogy teljes körű vizsgálatra késztessék a hatóságokat gyermekük halálát illetően. Panaszuk szerint fiuk ügyét félretették anélkül, hogy kivizsgálták volna a megfélemlítést.

A szülők fellebbeztek a madridi önkormányzathoz, és a spanyol oktatási minisztériumhoz annak érdekében, hogy indítsanak teljes vizsgálatot fiuk egykori iskolájában (Nuestra Señora de los Ángeles).

Diego tragikus sorsa, és búcsúlevele egy jelenlévő, ámde kevéssé felismert problémára hívja fel a figyelmet. Számos olyan eset van, amikor az iskolai megfélemlítés következményeként megfordul a gyermekek fejében az öngyilkosság, ami a helyzet fokozatos romlásával, és a külső segítség elmaradásával később a tettlegességig is eljuthat. Ezen – tanárok, és gyakran szülők által sem felismert – megfélemlítéses eseteknél elkerülhető lenne a tragikus kimenetel megfelelő programokkal, és az iskolai személyzet, valamint szülők megfelelő képzésével.

Diego esete csupán egy a tömegből, mivel számos tragikusan záruló megfélemlítéses esetet nem kap fel a média. Ugyanakkor tragikus sorsa egy vészjelzés a társadalom számára. Egy olyan tragikus vészjelzés, amely a probléma mielőbbi kezelését követeli.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr498301220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.01.23. 13:34:56

A "szülők" hol voltak amíg a gyerek szenvedett?
Első sorban az ő saruk ez.
Hiába okolnak másokat.
süti beállítások módosítása