Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Megfélemlítő lányok rendőrségi kivizsgálás alatt: Döbbenetes videó az általuk folytatott megalázásról.

2015.07.23. 17:58 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: Birmingham The Daily Telegraph

A The Daily Telegraph beszámolt a megfélemlítés egyik rendkívül felkavaró példájáról, amelyet felvettek, ezáltal lehetővé téve, hogy a brit rendőrség vizsgálatot kezdjen az ügyben, melynek során két megfélemlítő más lányokat félemlített meg egy birminghami út mellett.

Az esetről készült felvételen látható, amint megfélemlítők egyike kikapja a táskát az egyik áldozat kezéből, majd annak tartalmát az útra üríti. Ezután arra kényszeríti áldozatát, hogy térden állva kérjen bocsánatot. Ezt követően a megfélemlítő földre löki a másik áldozatot is, az arcát ütlegelve, majd végül bocsánatkérésre kényszeríti. A megfélemlítő ismétlődően azt üvöltötte áldozatainak, hogy térdeljenek le és kérjenek bocsánatot, továbbá nem engedte az engedélye nélkül felállni őket. Azonban a jelenet tanúinak egyike felvette az egész megfélemlítést, majd feltöltötte Facebookra, ahol milliók látták, és közülük sokan kifejezték elítélő véleményüket.

A helyi rendőrség részéről John Askew nyomozó közölte, hogy sikerült azonosítaniuk a két fő gyanúsítottat. „Mindenkit szeretnénk megnyugtatni, hogy nagyon komolyan kezeljük ezt, és hogy a vizsgálat folyamatban van” – szögezte le Askew. Az eset kapcsán fontos kiemelni a hatóságok példaértékű eljárását. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az ehhez hasonló megfélemlítések túlnyomó többségét nem rögzítik, így azok rejtve maradnak az illetékes szervek, illetve hatóságok elől.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr817650210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása