Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Amikor a tanár félemlít meg diákot

2015.04.09. 10:04 | Megfélemlítés Ellen | 5 komment

Címkék: iskolai megfélemlítés munkahelyi megfélemlítés

A WPTV honlapja a megfélemlítés egy kevéssé ismert, ámde jelenlévő típusába tartozó esetről számolt be, melynek során egy tanár félemlített meg egy diákot.

A floridai Fort Pierce-ben lévő Samuel Gaines Academy tanárának felmondtak, miután egy diák, a 11 éves Brianna Cooper videófelvételen rögzítette, amint a tanár nyersen viselkedett és megfélemlítette az egyik diáktársát. Cooper leszögezte, hogy a tanár korábban is viselkedett hasonlóan a diákokkal, és ő csak ennek bizonyítására rögzítette a felvételt. Végül a tanintézményt működtető St. Lucie County School District közleményt adott ki, melyben tudatták a tanár szakszerűtlen viselkedésének kivizsgálását, és az azt követő felmondást. Azonban Coopert is felfüggesztette a tanintézmény öt napra, mivel szerintük a felvétel készítése illegális volt. Végül Cooper felfüggesztését megszüntették, és a kislány visszatérhetett az iskolába.

Brianna Cooper esete mutatja, hogy a diákok nemcsak tanuló és tanuló közötti, hanem tanár és tanuló között zajló megfélemlítéssel is találkozhatnak az iskolákban. Cooper azonban nem akart tétlen kívülálló maradni, hanem egy felvétel készítésével kísérletet tett a helyzet orvoslására. Azonban a kislány lépésére először rosszul reagált iskolája, felfüggesztéssel büntetve a tanulót.

Cooper esete kiemeli annak fontosságát, hogy az iskolai megfélemlítés fokozott figyelmet kapjon, ugyanis még egy olyan országban is, mint az Egyesült Államok – ahol a társadalom és a különböző hatóságok törekednek a megfélemlítés problémájának kezelésére – is kezelhetik rosszul a megfélemlítés eseteit.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr27352720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úgyiselfelejtem 2015.04.10. 07:27:40

Milyen durva hozzászólások lehetnek, 11 óra alatt egy sem ment át a moderáción...

steery 2015.04.10. 07:28:16

Egyszerűbb lenne alapból minden tanterembe és folyosóra, meg az udvarra kamerákat tenni, hogy mindent rögzítsenek, hanggal együtt (pár napig). Aztán ha történik valami izgalmas, mindenki visszanézheti és el lehet dönteni, ki miben hibás.

Emlékszem, minket hogyan félemlítettek meg többször is a különféle pszichopata, pedofób tanáraink, valahányszor nem tetszett nekik valami. A zsarolás volt a legenyhébb módszerük: ki leszel rúgva az iskolából és mehetsz munkanélkülinek. Aztán jött a kamu egyesek beírása, hogy lepusztuljon az átlagod, majd az osztályfőnöki intő, esetleg igazgatói. Utána jött a nagy kedvencünk, az üvöltözés és ordítva fenyegetőzés (mindenkit megbuktatok!, kidoblak az ablakon!, agyon ütlek, büdös kölyök, stb.), a gúnyolódás (bármin, amibe csak bele lehet kötni: emiatt főleg a lányok sírtak sokat), az önkéntesek kijelölése különféle hálátlan feladatokra. És végül a nyers erőszak: pofon, ököllel vagy pálcával, vonalzóval ütlegelés, és persze a nagy kedvenc, a fejbe baszás ököllel, ami tényleg baromira tudott fájni és púp is maradt a fejen utána.
Szóval nálunk rendes, tisztességes terror volt. De azért mi is adtunk rendesen a rohadékoknak, ott tolva ki a taánrokkal ahol csak tudtunk. Asztalon ugrálás, WC rongálás, késdobálás, kréta eltüntetés, térképszaggatás, gúnyolódás (a tanerő háta mögött), napló hamisítás, stb.
És hogy mire volt ez jó? Hát így kell szocializálódni! :-D

úgyiselfelejtem 2015.04.10. 07:28:16

Nagyon helyes, így kellene csinálni magyarországon is. Végre kiszűrnék a pedagógiailag eszköztelen tanárokat, a maradék meg oktathatna 2-300(0?) fős osztályokban.

Most komolyan, ha még a szóbeli letolás sem marad, akkor mivel tud fegyelmezni a tanár? Mert ugye nem csak motivált, kiváló képességű diákok léteznek, akik isszák az oktatók szavait.

Mihez kezd a szegény 160cm-es, 55 éves tanárnő, ha megáll előtte egy 190-es, 16 éves srác, akinek nem tetszik, hogy felszólították felelni, vagy rászóltak, hogy hagyja abba a rejszolást...

2015.04.10. 07:28:16

Oktatás alatt kamerázik a diáklány. Hát baromi kemény fegyelem lehet arrafelé... Szerintem a minimum az, hogy tanítási órára telefont, és egyéb készüléket bevinni nem lehet, amúgy meg aki egy kicsit is tudja elfogulatlanul, és álszentség nélkül végiggondolni, az tudja, hogy az ominózus korosztálynak szüksége van a fegyelmezésre, és a tekintélyre. Dehát tudjuk, elnyel mindent ez a liberális mocsok, jogot anarchiát a tanulónak is, meg is lesz az eredménye: debil sötét teszetosza fiatal felnőttek, akikkel sokra nem megy a társadalom.

DFK 2015.04.10. 08:28:53

Na és amikor a diák félelmlít meg tanárt?
süti beállítások módosítása