Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Az iskolai közössége cserbenhagyta, válaszolt egy tágabb és megértőbb közösség

2015.03.30. 09:34 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: kiközösítés iskolai megfélemlítés Aol

Az Aol cikke a megfélemlítés és főképp kiközösítés problémájára adott nagyon pozitív válaszlehetőségről számolt be. Odin Camus, egy Asperger-szindrómával élő, megfélemlített kanadai tinédzser teljesen összetört, amikor megtudta, hogy születésnapi partiján senki sem fog részt venni a meghívottak közül. A tinédzser elkeseredésében tekézni ment.

Odin édesanyja, Melissa ekkor a Peterborough Moms Swap and Buy nevű Facebook-csoporthoz fordult, kérve az embereket, hogy írjanak fia mobiltelefonjára, kicsit jobbá téve fia születésnapját. Az oldal egyik felhasználója javasolta az Édesanyának, hogy rendezzen egy új, nyilvános ünnepséget Odin részére és külön oldalon ossza meg a részleteket. Melissa cselekedett is, és nyílt felhívást tett közzé, tudatva, hogy aki meg szeretné ünnepelni Odin születésnapját, menjen a helyi tekepályára.

Végül a helyi tekepályát teljesen megtöltötték a vendégek, és ezenfelül több mint négyezer ember kívánt szöveges üzenetben boldog születésnapot a tinédzsernek. A felhívás elérte a közösségi médiát is, ahol sztárok, köztük Elijah Wood, Carrie Underwood és Molly Ringwald is, valamint sportcsapatok is felköszöntötték a tinédzsert. Az iskolai közösség cserben hagyására válaszolt egy tágabb és megértőbb közösség.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr77319086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása