Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Milyen megoldás a külön iskolák építése a veszélyeztetettek számára?

2015.01.19. 09:22 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: The Independent iskolai megfélemlítés

2581666747.jpgRosie Millard a The Independent oldalán január 16-án megjelent cikkében egy nehéz dilemmát elemzett: építsenek-e a meleg, illetve a szexualitásunkban nem biztos gyermekeknek külön iskolát, ezáltal védelmezve őket az átlagos iskolákban rájuk váró megfélemlítéstől, de ugyanakkor „gettóba” is zárva őket. Millard, noha maga is belátja, hogy válasza drasztikusan hangozhat, de az igen mellett érvel, arra hivatkozva, hogy a megfélemlítésben kifejeződő homofóbia halálos következményekkel is járhat. Millard cikkében főképp azt javasolja, hogy alakítsanak ki az LMBT-diákokat támogató iskolákat, képzett személyzettel, azonban ezen túlmenően hozzanak létre egy kis iskolát is azon LMBT diákok számára, akiknek erre leginkább szüksége van, megelőzve ezzel, hogy életek dőljenek romba.

Millard cikkének aktualitását egy manchesteri LMBT-csoport kezdeményezése adja, akik egy kicsiny, mindössze 40 férőhelyes iskolát akarnak építeni olyan középiskolás diákok számára, akiket megfélemlítés vagy esetleg még rosszabb dolgok fenyegetnek. Tavaly a 14 éves Elisabeth Lowe követett el öngyilkosságot egy manchesteri parkban, mivel félt bevallani szexuális irányultságát a szüleinek.

Az iskolaépítést sürgető csoport stratégiai vezetője Amelia Lee kijelentette a brit lapnak, hogy azután vált az LMBT-diákok számára építendő iskola gondolatának támogatójává, miután meglátogatta a New York-i Harvey Milk School-t. Lee leszögezte, hogy nem szeretnék, ha az LMBT-diákok egyfajta gettójává válna a tervezett iskolájuk.

"A gettósított elkülönítés számos egyéb problémát hozhat magával, sem készít fel az iskola utáni időszakra. Mindenesetre érdekes megközelítés egyben a probléma drasztikusságának az elismerése."-  Huber Károly, Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr567087859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása