Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Újabb gyermek vetett véget életének a megfélemlítés miatt

2014.12.08. 11:25 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: öngyilkosság The Independent iskolai megfélemlítés

shimizu.pngEgy 12 éves kisfiú önkezével vetett véget életének azt követően, hogy az osztálytársai megfélemlítették, amiért pompomosként is fellépett – számolt be a The Independent. A kaliforniai Folsomból származó Ronin Shimizu szerdán délután három óra körül vethetett véget életének. A helyi rendőri szervek nem adtak ki ennél több információt.

Ronin egyedüli fiúként volt tagja iskolája (Folsom Middle School) Vista Junior Eagles Cheer Team nevű pompom-csapatának. A kisfiú csapatának egyik tagja felidézte, hogy hallotta, amint homokosnak csúfolták Ronint a csapattagsága miatt. Ronin egy másik barátja, a 11 éves Mia Kleinbardt leszögezte, hogy helytelen volt Ronint csúfolni.

Halála előtt nem sokkal Ronin kilépett az állami iskolai rendszerből, és átiratkozott egy másik intézménybe. A Folsom Middle School megerősítette, hogy Ronin szülei több esetben jelentettek be megfélemlítést. Dan Thigpan szóvivő kijelentette, hogy minden ügyet részletesen kivizsgáltak. A gyászoló család nem nyilatkozott a sajtónak.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr516966467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása