Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Megfélemlítés: mindennapi élet megtűrt eleme, vagy kezelendő probléma?

2014.09.19. 08:12 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: iskolai megfélemlítés Fousey

A megfélemlítés egyik legelszomorítóbb jellemzője a szemtanúk közönye. Ez a probléma nem csupán a gyermekkori megfélemlítés esetén, hanem a felnőttkori eseteknél is fennáll, mint az a mellékelt videó is mutatja, amely egy érdekes amerikai kísérletet mutat be.

A kísérlet keretében egy egyetemista diáktársát félemlítette meg, rendkívül agresszív, tettlegességig fajuló fellépéssel. A kísérlet résztvevői arra voltak kíváncsiak, hogy vajon hányan fognak beavatkozni a megfélemlített védelmében. Nem meglepő módon azonban a szemtanúk legtöbbje tovább sétált, míg kisebb részük beavatkozott.

A szemtanúk közönye világszerte a megfélemlítéshez kapcsolódó tünet. Magyarországon is szinte napi szinten lehet tapasztalni, hogy a utcán, nagy nyilvánosság előtt zajló megfélemlítések során senki sem avatkozik be. Azonban ez egy olyan társadalmi probléma, amelynek kezelésében korai oktatással és megfelelő iskolai programokkal jelentős előrehaladást lehetne elérni. 

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány Megfélemlítés Elleni Programjának egyik fő célkitűzése a megfélemlítést passzívan eltűrő társadalmi hozzáállás megváltoztatása, ezáltal annak elérése, hogy a szemünk láttára zajló megfélemlítés leállítása mindannyiunk ügye legyen. Mindannyiunk érdeke egy olyan felelősségteljesebb társadalom, melyben a megfélemlítést nem a mindennapi élet megtűrendő elemének tekintik, hanem kezelendő problémának.

#

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz a facebook.com/megfelemlites

Kövessen a twitteren @ megfelemlites

 

Tekintse meg az iskolai- és a cyber megfélemlítéssel kapcsolatos tanácsokat és programjainkat a megfelemlites.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr916710727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása