Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

A gyerekek előbb képesek a tablet használatára, mint cipőjük bekötésére

2014.02.13. 07:57 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: HuffingtonPost digitális állampolgárság biztonságos online jelenlét

tablets-ani-5.pngA Huffington Post cikke megdöbbentő felmérési eredményekről számolt be. Az AVG biztonsági szoftverekkel foglalkozó cég egy felmérést készített, amellyel gyermekek online aktivitását vizsgálta. A felmérés eredményei meglepőek, ugyanis világosan mutatják, hogy sok gyermek előbb tanulja meg a számítástechnikai eszközök használatát, mint a cipőfűzője megkötését. A nemzetközi felmérésben 6017 szülő vett részt. A megkérdezett szülők szerint a 6-9 éves gyermekeik 89 százaléka aktív online. Továbbá a gyermekek 65 százaléka több mint heti két órát aktív online. Az Egyesült Államok esetében volt az arány a legmagasabb a kisgyermekek 12 százaléka több mint heti tíz órát tölt az interneten. A 3-5 éves gyermekek 66 százaléka képes a számítógépen játszani, míg csupán 58 százalékuk tud biciklizni. Ugyanebben a korosztályban 57 százalék tud tabletet használni, míg ezzel szemben csupán 38 százalék tudja leírni a nevét és 14 százalék képes a cipője megkötésére.

Magyarországon is már egyértelműen láthatók az ehhez hasonló tendenciák, melyek fokozódnak az okos telefonok és egyéb kiber eszközök használatának elterjedésével. Felesleges és gondatlan lenne megtanulnunk azokat a leckéket, amiket mások drága árat fizetve már megtanultak. Vegyünk példát, és tanuljunk mások „hibáiból” gyakorlataiból.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr855812067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása