Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

Megfélemlítés: amikor az iskola is helytelenül jár el

2014.01.24. 08:16 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: megfélemlítés bullying iskolai zaklatás iskolai megfélemlítés HuffingtonPost

A Huffington Post beszámolt egy megfélemlítési esetet feldolgozó felvételről, amely hatalmas felháborodást eredményezett, ugyanis egy olyan esetet dokumentált, melyben az iskola az egyértelmű bizonyítékok ellenére a megfélemlítés áldozatát is megbüntette. Az eset egyértelműen szemlélteti, hogy egyes esetekben az iskola is helytelen és inkorrekt módon járhat el a megfélemlítéssel kapcsolatos ügyekben.

Január 8-án erőszakos incidens zajlott az Etiwanda középiskola két diákja, Kobe Nelson és egy osztálytársa között. Az iskolai tisztviselők büntetésből mindkét diákot felfüggesztették. Az incidens után a 14 éves Kobe bizonygatta édesapjának ártatlanságát, mondván, hogy semmi rosszat sem tett, hanem éppenséggel őt zaklatták. Egy osztálytárs által készített felvétel a fiú verzióját igazolta. Az apa, Tommy Purvis szerint a konfliktus oka az lehetett, hogy a Nelsont zaklató srác látta, hogy a fiú a korábbi barátnőjével volt a téli szünetben. Purvis próbálta a fia igazát bizonyító videót megmutatni az iskolavezetésnek, azonban az igazgató elutasította, leszögezve, hogy nincs szüksége a videó megtekintésére, ugyanis tudja, hogy mi történt. 

Végül az elkeseredett apa a sajtóhoz fordult: Purvis megkereste egy barátját, aki a Photography Is Not a Crime blogot szerkeszti. A blogon közzétették a videót egy cikkel együtt, melynek hatására a felvétel megtekintőinek egy része telefonhívásokkal és e-mailekkel árasztotta el az iskola igazgatóját és az iskolakerületet. Mat Holton iskolakerületi intendáns elmondta, hogy a felvétel új megvilágításba helyezte az egy héttel korábbi incidenst. Holton leszögezte, hogy a videó megtekintése után az iskola képes volt azonosítani az agresszort és az áldozatot, így eltörölték Kobe Nelson eredeti büntetését. 

Purvis azonban a büntetés eltörlése ellenére sem akarja fiát újra elengedni az iskolába, ugyanis nehezményezi azt a módot, ahogy Luis Ortiz nevű seriffhelyettes az iskolában kezelte a konfliktust. Ortiz seriffhelyettes ellen hivatalos panaszt nyújtottak be. A Photography Is Not a Crime bekjegyzése szerint a seriffhelyettes az eredeti konfliktust után azzal vádolta Kobe Nelsont az iskola igazgatóhelyettese előtt, hogy ő volt a felbujtó fél. Amikor Kobe próbált beszámolni az igazgatóhelyettesnek a konfliktusról, Ortiz egy éretlen középiskolás módjára gúnyolódott a fiún. Az Etiwanda igazgatóhelyettese, Gayle Ross csupán Ortiz seriffhelyettes kijelentéseinek hatására függesztette fel Kobe Nelsont, és arra sem vette a fáradtságot, hogy meghallgassa a tanúkat, vagy megnézze az incidensről szóló felvételt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr685779226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása