Rólunk

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány célja a megfélemlítés megelőzése, orvoslása és megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A szervezett és átfogó megfélemlítés elleni program első eleme az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Friss topikok

ELTE - TáTK stratégiai szerepet vállalt a megfélemlítés ellen.

2013.09.25. 20:43 | Megfélemlítés Ellen | Szólj hozzá!

Címkék: ELTE

elte 2.JPGAz Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudomány Kara úttörő és stratégiai szerepet vállalt a Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány által létrehozott - Magyarország első és egyetlen - megfélemlítés (angolul bullying) elleni programjában.

A program célja a megfélemlítés megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A program bevezető fázisa az iskolai- és a cyber megfélemlítésre összpontosít.

Első kritikus mérföldkőként az ELTE TáTK által szervezett szakmai validációs műhely szeptember 20-án sikeresen lezárult. A műhelyen elismert szociológusok, szociálpolitikusok, pszichológusok, továbbá bűnmegelőzési-, rendőrségi-, gyermekvédelmi- és szociális szakértők, illetve általános- és középiskolai igazgatók vettek részt. A műhely során egy iskolai- és cyber megfélemlítés elleni program került megtárgyalásra, melynek pilotja (próbája) egy budapesti általános iskolában és egy középiskolában indul el.

A résztvevők konszenzust értek el a megfélemlítés és a cyber megfélemlítés definíciójában, jellemzőiben és hatásaiban, elismerték, hogy az iskolai- és a cyber megfélemlítés egy fokozódó társadalmi probléma, illetve azt, hogy az iskolai- és a cyber megfélemlítés többek között összekapcsolhatóak a felnőtt korban vállalt szerepekkel is.

A műhely továbbá megállapította, hogy a megfélemlítést megelőző, megszüntető és annak hatásait kezelő programok hiányában, a fogalom eddig ismeretlen volt vagy zavaros jelentéssel bírt társadalmunkban. Az iskolai környezetben nélkülözhetetlen, hogy a diákok, szülők és tanárok tájékozódjanak a megfélemlítést kezelő megoldásokról, illetve a megfélemlítés fizikai, pszichológiai és érzelmi hatásairól, melyek komoly szerepet játszanak a szocializációban és az iskolai eredményekben is.

Bővebb információ a programról a megfelemlites.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfelemlites.blog.hu/api/trackback/id/tr875533840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása